"I'm defending the British way of life"
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
14 Oktober 2007 | Verenigd Koninkrijk, Cardiff
Maar bij dat ene glaasje blijft het natuurlijk niet. Met ongeveer twintig studiegenoten struinen we de straten van Cardiff af. Na een aantal pubs gehad te hebben, besluiten we naar een club te gaan; Oceana is the place to be. Dit is een trendy en grote discotheek. Het rare is; er ligt vloerbedekking op grond!?! Maar de dansvloer is gelukkig wel betegeld, dus hier shaken we tot diep in de nacht onze heupjes. :D
En voordat je het weet is het alweer zaterdagmiddag. Snel boodschappen doen en daarna op naar de volgende pub. Vanavond speelt Engeland rugby tegen Frankrijk. In de club 'Walkabout' puilt het uit van de mensen. De sfeer zit er nog niet zo in, want Frankrijk staat voor. Maar onze Franse klasgenoot vindt het allemaal prachtig. Totdat in de laatste minuten Engeland terugkomt en de Fransen verslaat. Alle Britten blij, de Fransman depri. Oplossing; nog maar een biertje, dan? ;)
Zondagmiddag. Het is stil op de campus. De enige dag in de week dat er geen lawaai is, zoals eerstejaars die gillend over het terrein rennen of Indiërs die hun favoriete muziek op volume 50 afspelen. Iedereen slaapt uit van al het gefeest. Met mijn bakje koffie loop ik naar beneden en rook ik buiten een sigaretje. Het is heerlijk weer. Niet warm, maar ook niet koud. In ieder geval windstil. De bladeren kleuren al oranje en bruin. Af en toe dwarrelt er een blaadje naar beneden. Ik besluit om me maar eens verder te verdiepen in mijn boek over al-Qaeda.
Morgenvroeg begin ik met mijn specialisatie; documentaire. Ik heb er zin in en ben heel benieuwd wat we allemaal gaan doen. Maar eerst zo nog even naar de pub om een klasgenoot's verjaardag te vieren. Het weekend is nog niet helemaal om. En tot die tijd blijven we de Engelse manier van leven verdedigen. ;)
14 Oktober 2007 - 18:30
Elske:
Goedzo Niekolle!!! Kan niet wachten tot wij op kroegentocht gaan daar! Tegen de tijd dat ik bij jou ben, ben jij specialist, weet je precies waar het goed drinken en t beste bootyshaken is;-)
Laat snel weten hoe het documentaire maken gaat! XXX -
16 Oktober 2007 - 15:16
Daan:
En zo hoort 't ook! Ongeveer zo heb ik me ook in Londen vermaakt, twee weken terug. En om even te beargumenteren dat dat niet alléén de British way hoeft te zijn, zal ik 't dit weekend ook precies zo voortzetten in onze ouwe, vertrouwde Domstad. Want tja, als je dan toch zo 'dichtbij' zit (wij denken nog steeds met Afrikaanse maatstaven, natuurlijk), kun je ook bést gewoon weer eens een avondje Neude/ Wed/ Janskerkhof meepakken. En heel veel borrelen, met bier met twee vingers schuim, zónder die laatste halflauwe slok van je halve liter door je strot te hoeven duwen, en natuurlijk met gewoon fatsoenlijke bitterballen in plaats van die afgezaagde chips (wat dat betreft zijn Denen net Britten).
We'll stay in touch (en zien elkaar zéker in september in Wales... al duurt dat nog een hele tijd!)
Daan -
22 Oktober 2007 - 00:20
Mother T:
Wij missen u en houden van u. Ik hoop dat iedereen goed gaat. Het verschijnt, hebt aan u een goede tijd. Hou van altijd, Moeder T -
22 Oktober 2007 - 10:48
Eel!:
Hee Nic!!
Haha heel goed!! Dan kunnnen we daar binnenkort eens een kijkje gaan nemen hahaha!! Maar mijn ouders komen dit weekend met ikeaboek en mayo hahaha!! Dus dat is wel ff leuk :)!! Maar ik ben echt megadruk met de studie! En de afgelopen dagen ook een beetje ziek geweest, maar goed komt wel goed! Natuurlijk wel de rugby finale gekeken, maar jij vast ook!! Nou goed, ik spreek je snel!! Daar trouwens ook alles goed?!?!
Dikke kus, Eel!!!!!!!!! -
29 Oktober 2007 - 16:58
Ivo:
OOOEEEEE ze zien natuurlijk al gelijk dat jij als geen anders drinken kan. Zeg je wel dat het copyright op die armbewegingen bij je vrinden uit Zuid-Afrika liggen...?!
viel spass machen ja
I.