Lost voice - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu Lost voice - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

Lost voice

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

01 September 2008 | Verenigd Koninkrijk, Cardiff

Here in Mozambique
we say ´monuene´.
It is a person
who needs to be helped.

We have to listen to him
because street children are not heard.
We have to listen
and give him time.
Time to let him explain.

(excerpt of interview with Hernano Absalaõ Tanzele)

FINISHING TOUCH

De muziek en de ondertiteling staan eronder, de beelden zijn gepolished. Mijn vijftien minuten durende documentaire over straatkinderen in Mozambique is af!

Ik kan het nog steeds niet geloven. Het avontuur in Mozambique is waargebeurd. Ik heb echt bijna zeven weken doorgebracht met de straatkinderen in de hoofdstad van Mozambique, Maputo.

Nu, bijna twee maanden later, is de documentaire af. En ik ben wel een beetje trots op het eindresultaat. Dit is wat ik wilde; het verhaal van deze bijzondere kinderen doorgeven aan de rest van de wereld.

Maar er is meer. De komende weken zal ik aan een langere versie werken, zodat ik deze hopelijk kan verkopen aan een Engels televisiekanaal. Er zijn al gegadigden, dus hopelijk gaat dit lukken.

Ook heeft Cardiff University mijn korte versie ingestuurd voor de Student Television Awards in London.

Als je een indruk wilt krijgen van Ivo's en mijn avontuur met de straatkinderen in Mozambique, koop dan deze week de Viva. Ivo heeft namelijk een dagboek bijgehouden tijdens het filmen in Maputo. En dit staat nu gepubliceerd in de Viva.

COUNTDOWN

Dus alles loopt hier lekker. Niet alleen omdat de korte versie af is, maar ook omdat ik de totale dissertatie voor mijn MA vorige week heb afgerond. Het ligt nu bij de binderij en eind van de week kan ik het inleveren. Dus ik ben nu officieel student af.

Raar gevoel. Jarenlang kon ik me niet voorstellen dat ik echt ooit een keer gedag zou zeggen tegen het studentenleven. Maar nu is het toch echt zover. En eigenlijk ben ik ook wel klaar voor het 'echte' werk.

Dit betekent echter niet dat er geen feestjes meer zullen zijn. Want natuurlijk had ik de afgelopen weken ook wat ontspanning nodig. Check de foto's voor de details.

Ook zijn afgelopen week mijn ouders in Cardiff geweest om eens te kijken waar ik nou het hele jaar heb uitgehangen. Na vele halfnaakte meiden en de omgeving te hebben gezien, en een paar traditionele pints achter te kiezen, hebben ze een aardige indruk opgedaan. Met de auto volbeladen met mijn spulletjes zijn ze zaterdag weer teruggekeerd naar de laaglanden.

Dus ja... Het einde is in zicht. Nog ongeveer een maandje en dan is dit avontuur ook weer voorbij. Op zijn oer-hollands: aan alles komt een einde.

Maar eerst nog even de lange versie en een PR film afronden. En natuurlijk kan ik de laatste feestjes hier ook niet missen.

Het aftellen is begonnen. Een nieuw leven staat voor de deur. I would say; bring it on!

• 02 September 2008 - 13:12

Eel!:

Heey girl!

Yaaaayyy je hebt je dissertation af!! Ik bijna :)! Vandaag re-reading it.. and morgen inleveren !!!!

Succes met je lange versie!! Maar dat komt vast helemaal goed!! En tja, wat the countdown betreft... geniet nog zolang het kan!!

Ik zie je weer in NL meissie!!

Kussss!

• 07 September 2008 - 15:20

Elske:

GOED GEDAAN NIEKOLLE!!!!
    Je hebt ons nu lang genoeg in spanning gehouden... Dus kom op met die film! Van Ivo heb ik gehoord dat je de docu hebt opgestuurd, dus we wachten af.
    Deze week jullie dagboek in Viva gelezen. Wat een avontuur, echt heftig.
    Als je zometeen weer terug bent moet je ALLES vertellen, okee?
    Hoe gaat t met de montage van de langere versie?
    Tot snel en geniet nog even van alle feestjes!! LIEFS!

• 12 September 2008 - 09:56

Daan:

LADY! Hello Wales! Klinkt top allemaal! HIer is het aftellen inmiddels begonnen (ongewenst, dat wel, want zou het liefst nog maanden hier blijven: Scotland is the best:)). Maar een mooi vooruitzicht wacht: biertje met Nicole! Zie je volgende week!X

• 22 November 2008 - 07:50

Centro De Encontro:

Ben je van plan eea op DVD uit te brengen ?
    Ons project zou daar belangstelling voor hebben.
    Groeten Rene Boezaard
    www.secury.nl/encontro

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.