Recap - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu Recap - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

Recap

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

28 Februari 2009 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Elke ochtend – op weg naar de tube en mijn werk - loop ik langs een park. Afgelopen week was ik getuige van het stap voor stap proces van krokusjes die zich langzaam openden. Vloeiend groeide het geel, paars, wit en groen boven het gras uit.

Opnieuw loop ik langs het park en tot mijn verbazing zijn de krokusjes uitgekomen. Ze bloeien prachtig. Gelijk krijg ik het gevoel dat de lente eraan komt – al is het pas eind februari - en een glimlach verschijnt op mijn gezicht.

Soms vergeet ik heel even hoe mooi de kleine dingen om ons heen zijn. Alle stress en drukte om ons heen geven ons ook niet altijd de tijd voor waardering of bewondering.

Maar dat is ook niet onbegrijpelijk. De krokusjes bloeien. Dit in tegenstelling tot de wereldeconomie. Die lijkt alleen maar verder te verdrinken.

De stress is duidelijk voelbaar. Er vallen ontslagen of er wordt geminderd op het budget. De druk is onmiskenbaar voelbaar in Londen. Iedere dag weer. De uitdrukkingen op de vermoeide gezichten van mensen - op straat of in de tube - zeggen genoeg.

In de tube zie ik ook een stoer jongetje zittend op de schoot van zijn moeder. Ze ziet er vermoeid uit, maar elke keer als de kleine zich omdraait om haar een knuffel te geven, glimlacht ze.

Het jongetje brult luidkeels zijn favoriete liedje en staart met zijn grote bruine kijkers iedereen aan. Gelukkig tovert hij bij iedereen om hem heen een glimlach op het gezicht. Voor heel even vergeet men de stress en de druk en genieten we van het valse gebrul van een onschuldig jongetje.

Het zijn geen florissante tijden. Misschien herleven we binnenkort de Grote Depressie van 1929 of breekt de Derde Wereldoorlog uit. Misschien werkt Obama’s economische miljarden plan en vertrouwen Europa, de Aziatische landen, de olielanden en de rest van de wereld weer in elkaar en in de economie.

Zolang we genieten van elke dag en bewondering en waardering hebben voor zoiets kleins als een krokusje dat bloeit of een jongetje wat een glimlach op je gezicht tovert, dan moeten er betere tijden aanbreken.

Er zullen altijd wereldproblemen zijn. Goed of kwaad; het is waar de journalistiek om draait. Elke dag is nieuw. Elke dag is anders. Het verveelt nooit. Ik weet niet waar ik vanmiddag zal zijn of met wie ik morgen zal praten. Ik weet niet wat ik zal zien of horen. Dat is het mooie en uitdagende van dit beroep.

• 28 Februari 2009 - 14:12

Kerm:

Mooie woorden! Het zijn inderdaad de kleine dingen waar we van moeten genieten!!

Mis je! :(

Xxx

• 28 Februari 2009 - 19:36

Mother T:

Wij gaan genieten van de kleine dingen, maar wij missen nog steeds u!!

• 01 Maart 2009 - 14:41

Corine, Wilco, Esmee:

Hai Nicole,
    Leuk om weer eens iets van je te lezen/horen. Wij wisten niet eens dat je weer in Engeland zwerft.
    Je weet met je tekst wel weer even de gedachten te prikkelen. 't is inderdaad genieten nu het nog kan.

Groetjes van ons allemaal

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.