Enjoying every minute - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu Enjoying every minute - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

Enjoying every minute

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

09 Oktober 2007 | Verenigd Koninkrijk, Cardiff

Het zonnetje schijnt, het is windstil. Dat is iets heel anders dan het meestal regenachtige Wales. Een eeuwenoude stadsmuur omringd het stadje en zijn wereldberoemde kathedraal. Welcome to Canterbury!

Afgelopen weekend heb ik Eelke (m'n oud-huisgenootje uit Utrecht) opgezocht in Canterbury. Ze studeert Forensische Psychologie aan de universiteit van Kent.

Vrijdagavond laat rij ik het verlaten busstation in Canterbury op. Toch is het niet helemaal verlaten, want in de verte zie ik iemand staan. Hoe dichterbij ik kom, hoe sneller ik uit de bus wil. Daar is Eel! :) Na een dikke knuffel slenteren we door het stadje. We besluiten gelijk naar haar huis te gaan, want de meeste pubs zitten al dicht.

Aangekomen bij Eelke's huis is het zo gepiept; de kurkentrekker, glazen, en fles wijn zijn snel gepakt. Tot diep in de nacht hebben we onze nieuwe ervaringen uitgewisseld. Fijn om even met iemand bij te kletsen die helemaal in dezelfde situatie zit als ik.

Zaterdag hebben we het stadje verkend en natuurlijk ook de Starbucks in Canterbury uitgeprobeerd. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten in een Italiaans restaurantje. Waarna we een filmavondje hebben gehouden.

Jha... Dan vliegt de tijd snel, want zondags zou mijn bus alweer vertrekken naar Cardiff. Na veel gesjouw met mijn koffer - die Eelke had meegenomen, want zij ging met de auto en ik mocht maar één koffer meenemen in het vliegtuig - en nog een bakkie bij de Starbucks, was het dan toch tijd om alweer te gaan. Het was een super gezellig en relaxed weekend! :D

Back to reality; de uni is weer begonnen en hoe. Een berg leeswerk ligt op me te wachten. Eindelijk begint het echte werk. Ook heb ik de keus gemaakt voor mijn specialisatie. Verassend genoeg wordt dit niet nieuwsproductie voor televisie, maar documentaire. Dit betekent dat ik langere achtergrondverhalen ga maken, waarbij ik zelf mag researchen, schrijven, filmen, regisseren, en monteren. Eigenlijk precies hetzelfde concept als nieuwsproductie voor televisie, alleen de items zijn langer.

So I'd say; back to work. Ik hoop dat alles goed gaat in de lage landen. Hou me op de hoogte!!!

Hele dikke knuffel,

Nicole

• 09 Oktober 2007 - 11:38

Eel! :

Heee lief!!!

Ja het was idd een super gezellig weekendje!! Echt heerlijk dat je er ff was!! Ook ik ben inmiddels weer lekker bezig met de studie...!!
    Tot snel ;)!!

Big Kisses!!

• 09 Oktober 2007 - 16:27

Elske:

Hee je ziet er goed uit Niekolle! Dat is een goed teken. En nu aan de slag voor school!X

• 10 Oktober 2007 - 18:55

Daan:

Hey oud-collega,
    Heb je weer gevonden hoor! Superbizar dat we nu gewoon een beetje hetzelfde doen. Volgend jaar zit ik ook in Wales, want mijn Masters duurt twee jaar. Maar eerst nog een semestertje Denemarken en dan Amsterdam. Was vorige week zoals je weet in Londen, had helaas echt geen tijd. Maar wie weet zien we elkaar nog in Wales, als jij klaar bent en ik begin aan mijn tweede jaar? Let's keep in touch! Succes (ik weet wat 't is, die bergen leeswerk...) en tot mails!
    Daan

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.