"I will kick your ass!" - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu "I will kick your ass!" - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

"I will kick your ass!"

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

03 Oktober 2007 | Verenigd Koninkrijk, Cardiff

Oeh... tsj... tsj... Kick... Kick... "If you don't do your best, I will kick your ass!" De trainer spuwt bijna vuur uit zijn ogen. "Again!" Daar gaan we weer. Punch voor, side, and side-kick. "40 Push-ups!" Het lijkt of er geen eind aan komt. Maar het is lekker om naar een jaar lang weer lekker te sporten. Dit keer: kickboxing.

Gisterenavond had ik mijn eerste les. Vanavond mijn tweede. Het is afzien, maar ze hebben me aan het eind van het schooljaar een mooi figuur beloofd. ;) Het is iets heel anders dan ik gewend ben, maar ik vind het super tof!

CARDIFF CASTLE

De lucht is lichtblauw. Een paar wolkjes drijven in de lucht. Een prachtige dag om het kasteel in Cardiff te bezoeken.

Het in de twaalfde eeuw door Romeinen gestichte kasteel is zeker een bezoek waard. De machtigste families (door de kolenhandel) van het Verenigd Koninkrijk bewoonden dit bijzondere kasteel.

De zoon van de graaf van Bute, John Stuart, verwierf het uiteindelijk in 1776 en huurde de excentrieke architect William Burges in om het kasteel in te richten. Hij maakte vooral gebruik van middeleeuwse symbolen en romantische details. En dat is duidelijk terug te zien. Elke kamer heeft een thema wat werkelijk tot in de kleinste details is uitgewerkt. Je kunt goed zien dat hier de machtigste en dus rijkste families gewoond hebben, want aan geld om het kasteel te versieren, was zeker geen gebrek.

Helaas mocht ik binnen geen foto's maken in verband met copyright, maar bijgesloten wel een paar foto's van de buitenkant van het kasteel.

PUB CRAWL

Ook heb ik me het afgelopen weekend goed vermaakt door verschillende 'pub crawls', oftewel kroegentochten. Er zijn erg leuke en typische Welsche pubs te vinden in Cardiff. Vooral zaterdagmiddag tijdens de rugbywedstrijd, waarin Wales voor een plaatsje in de finale van de Worldcup speelde, was de sfeer ongelofelijk. De pubs puilden uit; het geschreeuw was vanaf tientallen meters ver te horen. Een zeer spannende wedstrijd, waarin Wales uiteindelijk verloor met vier punten verschil. Een zwarte wolk trok over Wales heen en het regende het hele weekend pijpenstelen.

EERSTE SCHOOLDAG

En ja... Dan is het eindelijk zover. Mijn eerste schooldag. De dag waar ik een jaar lang op heb gewacht, was maandag eindelijk daar. De studie bestaat uit verschillende vakken, waaronder Buitenlandse verslaggeving en Research en Analyseren. Maar het belangrijkste vak is wel International News Gathering. Hierin kies je een zogenaamd 'pathway', zoals magazine, krant, televisie of documentaire, waar je je vervolgens totaal in gaat specialiseren. Dit 'pathway' kiezen we volgende week dinsdag. Ik twijfel nog een beetje tussen televisie en documentaire, maar tegen dinsdag heb ook ik mijn keuze hopelijk gemaakt. :)

Het beloofd alles te worden waarop ik hoopte. Zwaar, maar super interessant. Dus ik ben reuze benieuwd!

CANTERBURY

Dit weekend ga ik een weekendje op bezoek bij Eelke (mijn oud-huisgenootje uit Utrecht) die op dit moment in Canterbury studeerd. Het is kort, want ik heb vrijdag tot laat les en maandagochtend begin ik weer vroeg. Maar beter kort als helemaal niet. Dus meer nieuws volgende week.

Dikke knuffel!

• 03 Oktober 2007 - 20:31

Elske:

Hee Niekolle!
    Sportief! Kickboxen lijkt me echt wat voor jou. International news gathering en buitenlandse verslaggeving klinkt echt allemaal heel cool! Wil je mij der straks ook alles over leren? ;-)
    Zijn Omar en Bing je huisgenoten? En gaan wij ook 'pub-crawlen'als ik langskom? Wat een prachtige universteit trouwens! Hij doet zeker niet onder voor Rhodes University.
    Hier alles goed. Ook veel regen. Goed nieuws: mijn tv repo is af! En hij's echt heel tof geworden. Nu mijn visie nog. Komt goed.
    Heel veel plezier bij Eelke dit weekend. Ik stuur je snel een email (als mn visie klaar is, dan stuur ik die mee).
    Dikke knuffel, Elske

• 04 Oktober 2007 - 11:24

Eelke!!:

Hee Nic!!!

Wat gaaf dat kickboxen!! Ik moet dat ook maar eens uit gaan zoeken hier :)!! Leuk al die fotows erbij!! Ben benieuwd naar wie wie is enzo! Maar dat hoor ik dit weekend vast allemaal wel :)!! Veel plezier dit weekend :P!! Haha ik zie je vrijdag! Nog steeds zelfde tijd?!

Daaaaaaaag!
    Kus!

• 05 Oktober 2007 - 14:35

Henk:

Heey Nicole!!

Je bent een echte kasteelvrouwe zie ik wel! Heel veel plezier gewenst dit weekend, geniet van Canterbury en geef Eelke een dikke knuffel van mij (en van jezelf natuurlijk!!) :-)

groeten!
    Henk

• 07 Oktober 2007 - 18:49

Henk:

Heeey Nicole!

Van Eelke hebben we vanavond al gehoord dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad! En het was alweeer mooi weer in Zuid-Oost Engeland!
    De enige echte Hollandse mayo staat inmiddels op het lijstje en ook het Ikea-boek komt de 26e mee naar Canterbury!
    Ik kon het toch niet laten ff snel te zoeken ennuhh misschien heb je hier wat aan :-)

IKEA Cardiff
    Ferry Road
    Grangetown
    Cardiff
    CF11 0XR

Dat is op het Cardiff-Bay Retail Park :-)

Hartelijke groeten!
    Henk

• 29 Oktober 2007 - 16:53

Ivo:

HIHI
    Bing...Batabing, batabang, bataboem (om even een link te leggen naar je geniale avonturen en sportactiviteiten)
    VEEEEEL PLEZIER
    X
    I.

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.