Back to university... - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu Back to university... - Reisverslag uit Cardiff, Verenigd Koninkrijk van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

Back to university...

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

24 September 2007 | Verenigd Koninkrijk, Cardiff

First things first, maar dan toch eindelijk een bericht van mij! Ik ben gearriveerd in Cardiff!

Na een zeer korte vlucht - vergeleken met alle andere vluchten die ik heb gemaakt - zette ik mijn eerste voetstappen aan land; het Verenigd Koninkrijk. Mijn eerste indruk? Leeg... Rondom het vliegveld van Cardiff is niet veel te beleven. Maar tijdens de speedy taxirit richting de campus van Cardiff University bleken de omliggende dorpjes toch bijna bruisend te zijn. De taxichauffeur wees me zelfs op een ghetto, waar een meisje zoals ik zeker niet 's avonds moet komen. :)

Eenmaal aangekomen op de campus sleep ik mijn koffer naar mijn kamertje. Waar is het? Dit staat er op mijn sleutelhanger: 20.2-1-5. Uuuhhhh...???? Maar na een beetje puzzelen kom ik erachter dat ik in huis 20 op de tweede verdieping in de eerste flat in kamer vijf zit. Het is even puzzelen, maar dan heb je ook wat zal ik dan maar zeggen, he!

Mijn kamer ziet er best goed uit. Ik heb een badkamer op mijn kamer. Voor de rest is het gemeubileerd en heb ik een matras met springveren. Dus elke keer als ik me omdraai, springt er weer een veer omhoog en word ik bijna gelanceerd.

In mijn residence - soort van appartementencomplex - zitten vooral veel Chinezen en Indiërs. Mijn huisgenoten zijn twee mannelijke Chinezen, een Griekse en een nog niet gesignaleerd persoon.

Het weekend is vooral een tijd van verkenning geweest. Het is veel lopen, maar het is een prachtige stad. De gebouwen zijn ouderwets Engels en het stadscentrum bruist van de bandjes, winkels en mensen. Ik ontdekte zelfs een Starbucks! Yummie!

Vandaag heb ik me officieel ingeschreven aan de universiteit en de Cardiff School of Journalism, Media and Cultural Studies. Ook heb ik een prachtige foto voor op mijn studentenkaart laten maken. Dus vanaf nu ben ik officieel studente aan Cardiff University!

De rest van de week zijn er oriëntatiebijeenkomsten, etc. Dus daar zal ik mezelf mee bezighouden. Mijn internet werkt nu ook, so feel free om me op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes!

Alle leuke kaartjes, pakketjes met chocola, leverworst of al ander lekkers kunnen worden gezonden naar:

Nicole van Schaik
Second Floor, Flat 1, Room 5
House 20, Talybont South
Trotman Dickinson Pl.
Cardiff
CF14 3UU
United Kingdom

Ook heb ik een Engels telefoonnummer aangeschaft. Dus voor smsjes en telefoontjes draai je dit nummer:

0044 79 90 641 983

Nou, dat was hem weer voor nu. Take care and see you soon!

Dikke knuffel!

• 24 September 2007 - 16:36

Eelke!!:

Heee lieve Nic,

Leuk om te lezen hoe jij het ervaart in de UK. Ik ben inmiddels bezig met mijn 10e dag hier;) en vind het nog steeds wennen!! Super leuk dat wij lekker naar elkaar engelse nummer kunnen bellen!! Goedkoper dan naar NL iig!! Ik heb je overigens ook toegevoegd op skype nu, dus moet je me maar ff accepteren!! Leuke foto trouwens op je profiel :)!! Ik moet die fotows er nog steeds opzetten!! Ga ik morgen maar eens doen, want par woensdag beginnen mijn lessen dus ik heb morgen nog een hele dag om mezelf te vermaken!! Ook ik heb trouwens een starbucks ontdekt!! Daar ben ik regelmatig te vinden haha!! Zie je snel, en ik spreek je nog sneller!!

Liefs en een dikke kus,

Eel!

• 24 September 2007 - 17:53

Elske:

Nee toch Nicole! Je deelt je huis met Chinezen!!! Je droom is uitgekomen ;-)
    Voel je je al een beetje thuis op je kamer? En is er genoeg plek voor logees? :-)
    Veel liefs, Elske

PS: Hebben ze geen leverworst in Engeland?

• 26 September 2007 - 17:50

Elske:

Hoi ben ik weer! Ik droomde vannacht dat je alweer terug was, haha :-) Hoe zijn de orientatiedagen? Heb je al leuke mensen ontmoet?
    XXX

• 28 September 2007 - 13:42

Eelke!!:

Hee lekkerding!!

Hoe is het nou?!? Hier alles goed! Lekker bezig met mijn studie enzo!
    Heb je je rooster al, dus weet je al wanneer je komt?!?! Vind het echt heel leuk dat je gaat komen!! Kunnen we echt ff lekker face to face bijkletsen!!
    Naja ik hoor het allemaal wel weer!!

Daag!!
    Een dikke knuffel!! (want die mis ik wel hahaha)

Bye !!

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.