Jo'burg en Kruger National Park
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
23 April 2006 | Zuid-Afrika, Grahamstown
De grootste stad van Zuid-Afrika met vier miljoen inwoners, een bruisend zakenleven en een gevaarlijke binnenstad. Jo'burg is een indrukwekkende stad met zoveel dingen te zien. Door de beperkte tijd die we hadden in Jo'burg besloten we om naar het Apartheidsmuseum te gaan. Het is nog steeds moeilijk te geloven dat Zuid-Afrika pas 12 jaar verlost is van de Apartheid. In die 12 jaar heeft het land al zoveel vooruitgang geboekt, maar het heeft nog een lange weg te gaan. Door de jongere generatie van nu wordt er frisse lucht in de maatschappij geblazen, waardoor na misschien twee generaties de verschillen tussen de 'blanken' en 'zwarten' niet meer te herkennen zijn. Het Apartheidsmuseum zette me aan het denken. Nelson Mandela heeft wonderen verricht in dit land. Waar zou Zuid-Afrika nu zijn als er niemand was opgestaan en zich had verzet? Waren er dan nog meer doden gevallen door de slavernij? Zou er dan nu nog steeds zware discriminatie zijn? Het zou waarschijnlijk uiteindelijk de ondergang van het land, zijn natuur en cultuur kunnen betekenen. Gelukkig was er een dapper persoon die zich verzette tegen de rassendiscriminatie en vocht voor de levens van zovele. Nelson Mandela... wat een man!
Kruger National Park
Na zo lang wachten, was het dan eindelijk zo ver. Kruger National Parc... here I am! :D Alleen de prachtige natuur van Kruger is haast met geen pen te beschrijven. In het zuidelijk Kruger heb je de kilometers lange uitgestrekte groene natuur met vele verschillende soorten bomen, struiken en planten en natuurlijk de wilde dieren! Meer naar het noorden toe, kom je terecht in de natuur van 'The Lion King'. Dorre bomen met meer zandvlakten, maar ook groene struiken. Het is echt prachtig mooi!
In de vier dagen tijd hebben we veel dieren gezien. Helaas niet de 'Big Five', maar wel drie van de vijf; de buffel, leeuw en olifant. De neushoorn en lepard missen nog. Met de neushoorn hadden we gewoon pech, maar om een lepard te zien is zeldzaam, want er leeft maar een lepard op vijftien vierkante kilometer in het Kruger.
Wat we wel allemaal gezien hebben zijn nijlpaarden, giraffen, zebras, kudus, impalas, buffels, schildpadden, grondeekhoorns, leguanen, aapies, olifanten, hornbills (Zazu van de Leeuwenkoning), vele vogels waaronder de arend, pumba's, leeuwen, krokodillen, wilde katten, hyena's en bosaapies.
Het mooie aan Kruger is dat je rondrijdt in een prachtige omgeving en opeens zie je een kudde giraffen. Ze nuttigen hun middagmaaltijd, terwijl de kleintjes vrolijk rondspringen. Verderop loopt een kudde olifanten. Jeetje... die zijn echt groot! Het is zo fantastisch om de dieren in het eigen wilde natuur hun ding te zien doen. Het is geweldig om dertig minuten naar die beesten te kijken en te zien wat ze aan het doen zijn. Zoals met nijlpaarden... als die eenmaal uit het water komen, zie je pas echt hoe groot ze zijn en hoe snel ze kunnen lopen en zelfs rennen. Geweldige beesten! :D
Maar het mooiste avontuur in Kruger was tijdens een van de nachtritten. Na een tijdje rondgereden te hebben, komen we een groep leeuwen en leeuwinnen tegen. Naast de weg zien we een mannetje en vrouwtje samen en ja... ze hebben er zin in. :) Om zijn blijheid achter te tonen aan het vrouwtje, brult de leeuw luid en duidelijk aan het eind. Wow... wat een geluid! Fantastisch gewoon!
Kruger was echt iets wat ik gezien wilde hebben in Zuid-Afrika. Niemand kan teveel over Kruger zeggen. Het is gewoon fantastisch mooi! Een dikke aanrader voor iedereen en zeker als je een dierenliefhebber bent! ;)
27 April 2006 - 19:24
Dick En Manon:
hay meissie, echt super dat je het zo naar je zin hebt! Zijn wel een beetje jalours op je hoor, maar ja we mogen ook niet klagen want gaan volgende week naar Turkije, geen dolfijnen helaas maar wel lekker weer (hopen we). We zullen je wel missen hoor met koninginnedag, maar ja is hier toch rot weer dus je mist er vast niks aan! Hele dikke kus Dick en Manon -
02 Mei 2006 - 13:04
Luther:
Hey sgat!!
Heb nu eindelijk de tijd gehad om je verhalen te lezen en ik moet zeggen dat het weer erg boeiend was. Wat een belevenissen allemaal! Supergaaf! Ik zou willen dat ik met je kon ruilen! Geniet lkkr daar en spreek je snel weer!
Liefs en kus,
Luther