Eenwording met de wijnen - Reisverslag uit Grahamstown, Zuid-Afrika van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu Eenwording met de wijnen - Reisverslag uit Grahamstown, Zuid-Afrika van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

Eenwording met de wijnen

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

02 Juli 2006 | Zuid-Afrika, Grahamstown

Eindeloos uitgestrekte wijngaarden verspreid over de valleien en de omringende bergen. Met een oog dichtgeknepen door de felle herfstzonnestralen kijk ik vol bewondering om me heen. Here I am... midden in HET wijngebied van Zuid-Afrika: Stellenbosch.

Mijn eerste bezoek was aan Warwick; een van de mooiste huizen van Zuid-Afrika. Hans (van wijnhandel 'King William') had voor mij een geweldige trip geregeld met onder andere een volle week accomodatie op Warwick. Samen met Guillaume - de Frans man - sliep ik in een gasthuis met drie slaapkamers, een bad, een grote woonkamer, keuken, zwembad en tennisbaan op een van de meest prachtigste wijngaarden van Zuid-Afrika. Thanks Hans!

Er valt zoveel te vertellen, maar ik zal het kort houden; voor jullie, maar ook omdat ik mijn laatste twee dagen in G-town nog met alle anderen wil doorbrengen.

Ik heb verschillende huizen bezocht, waaronder Boschendal, Vergelegen (fantastisch mooi!), Takara - waar ook Vilafonte huishoudt, en Klein Constantia. Daarnaast hebben we de dorpjes Stellenbosch, Franschhoek en Paarl verkent.

Het interessante was dat alle wijnhuizen hun eigen kenmerk en manier van werken hebben. Vooral de marketing side van het gehele wijnproces was zeer interessant om over te praten en ook over het productieproces van de wijn zelf heb ik veel geleerd en gezien. Bij alle wijnhuizen heb ik een persoonlijke rondleiding gehad en een heerlijke lunch!

Het is echt fantastisch mooi om de Simonsberg en de Kleine Drakensberg rondom alle wijnhuizen te zien liggen, terwijl de wolken er omheen zweven en de zonnestralen je een ongelofelijk gevoel van zaligheid geven. Wat wil je nog meer dan het proeven van heerlijke wijnen in prachtige wijnhuizen in een van de mooiste - maar ook zeker een van de rijkste en meest coloniaalste - gebieden van Zuid-Afrika?

Een van de hoogtepunten was mijn kennismaking met Mike Ratcliff van het wijnhuis Warwick. Door de paar dagen die ik op dit wijnhuis heb doorgebracht, heb ik Mike een beetje leren kennen en we hebben onwijs interessante gesprekken gehad over de wijnmarkt - internationaal en nationaal -, maar ook over de ontwikkeling van Zuid-Afrika, etc. etc. Het was een eer om kennis te mogen maken en tijd door te brengen met iemand die zo goed presteert in een zware wijnmarkt met vele concurrenten. Vooral ook omdat Warwick echt een tophuis is en al vele medailles gewonnen heeft. :)

Dus nogmaals, Hans en Geja bedankt voor het regelen van alles! Het was een van de mooiste weken in Zuid-Afrika en ik heb onwijs veel gezien en geleerd.

Foto's komen later. Ik ga nu genieten van mijn laatste twee dagen in G-town. Daarna nog even chillen in Cape Town met Ivo en dan is toch echt weer tijd om naar huis te komen. Wow! De tijd is echt omgevlogen. Ik vind het onwijs jammer dat ik hier weer weg moet, maar de tijd is daar. De tijd is daar om de volgende stap in mijn leven te zetten en de rest van mijn dromen waar te maken. Daarvoor moeten een paar grote stappen gezet worden, maar ik ben er klaar voor. Zuid-Afrika heeft me een hele hoop geleerd en ik ben klaar om die kennis toe te passen op mijn leven en in mijn leven. We're all having dreams and they're meant to come true; as long as you want to fight for them.

Ik zie jullie allemaal snel!

Hele dikke kus,

Nicole :D

• 02 Juli 2006 - 16:41

Nianka:

Hey Bef,

Schiet nu wel heel snel op zeg! Nog maar een paar dagen en dan ben je er al weer! Heb je een hele zomer om iedereen weer terug te zien en veel leuke dingen te gaan doen. Gaan we ook zeker doen meis! Zie je snel.

Dikke kus, jouw Floepie

• 03 Juli 2006 - 06:46

Denise & Edje:

He Meis,

Het lijkt ons ook heel erg leuk zo'n gebied met veel wijn in de buurt. Je zal vast wel weten waarom hahaha.
    Geniet nog maar extra lekker van je laatste dagen in Afrika en maak er nog iets moois van.

Dikke kus en een knuffel van Denise & Edje

• 03 Juli 2006 - 16:00

Mother T:

It sounds as if you have had a wonderful time and grown so in knowledge. I am sure your family has missed you. I know we have and look forward to talking to you. Enjoy your last few days. We love you. The Wollenburgs

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.