The Wild Coast of South Africa
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
23 April 2006 | Zuid-Afrika, Grahamstown
Vanuit het natuurreservaat naar het toeristische, maar schattige dorpje St. Lucia. Ook dit dorp hoort bij een natuurreservaat, waar vooral veel nijlpaarden leven.
De oceaan is enorm sterk hier. Veel sterker dan in Mozambique en zelfs Port Alfred. Wel is de zee nog steeds lekker warm. De golven zijn perfect voor surfgekken. Na een ochtendje gerelaxed te hebben op het strand van St. Lucia en een middagje het dorp te hebben verkend en eindelijk een normaal bakkie koffie gevonden te hebben in een Illy cafe, zijn we naar nijlpaarden gaan kijken. Zodra het donker wordt, komen ze namelijk uit het water. Daarna gechilld bij een beachfire (kampvuur op het strand) en vervolgens maar weer eens een gokje wagen in het nachtleven, want dat is alweer lang geleden.
Durban
Durban is DE Indische stad van Zuid-Afrika. De derde grootste stad van Zuid-Afrika met de grootste haven van het land, is erg cool. Al zijn ook hier de gebouwen vervallen in de binnenstad en voel ik me hier onveiliger dan in Jo'burg. Ondanks dat is het strand en de promenade een plaatje. En een van de hoogtepunten van Durban was de Indian Market. Ze verkopen hier echt alle kruiden die je je maar kan indenken.
Interessant was het om naar Ghandi's huis te gaan. Tijdens de jaren dat hij in Zuid-Afrika te leven om daar te vechten voor zijn principes, leefde hij in een huis in de townships in Durban. Ook zijn drukkerij was daar. Daar zijn we dus naartoe gegaan. Erg indrukwekkend om te zien dat iemand die zoveel invloed op de wereld heeft gehad, ook gewoon in de townships leefde.
Een ander hoogtepunt was het maal wat Mourdi's familie voor ons heeft bereidt. Eerste Paasdag waren we in Durban, en daar is Mourdi opgegroeid. Dus zijn hele familie leeft daar nog. Om ons toch een beetje het gevoel van Pasen te geven, nodigde Mourdi ons uit om bij zijn familie te komen eten. We hebben een heerlijk gekruide (met de Indische kruiden) rijstmaaltijd met kip op. Toch een beetje Pasen.;)
Omdat we in Durban waren, besloten we (de vijf meiden die mee waren op de trip) ons op te doffen en te gaan stappen in Durban. Eindelijk kon ik mijn designer jurk uit Kaapstad aan! Na een rondje door het centrum, zijn we geeindigd in de hiphopclub "Oasis". :D
Port Shepstone
Een korte tussenstop in Port Shepstone vanaf Durban op weg naar Port St. Johns. De backpackers lag recht aan de oceaan en had een prive-strand. Erg mooi en rustgevend. :) Hier zijn we naar het grootste reptielencentrum van Zuid-Afrika geweest: "Pure venom" (puur gif). Ja... we hadden er vier mannen bij die er heen wilde, maar uiteindelijk was het toch wel oke. Ik heb namelijk nu wel anacondas, cobras en ratelslangen en zo gezien. En nijlkrokodillen, grote leguanen en de konijntjes, cavias en kippen die aan de krokodillen worden gevoerd. :)