The jail... - Reisverslag uit Grahamstown, Zuid-Afrika van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu The jail... - Reisverslag uit Grahamstown, Zuid-Afrika van Nicole Schaik - WaarBenJij.nu

The jail...

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

08 Februari 2006 | Zuid-Afrika, Grahamstown

Denk je in: een prachtig kilometerlang wit strand met een onwijs blauwe zee (Indische Oceaan) en geen mens te bekennen. De golven breken op de rotsen en de zeewind blaast door je haar. Het paradijs toch! :D Daar heb ik de afgelopen twee dagen doorgebracht; in Wildside, Buffalo Bay. Om even bij te komen van alle indrukken, hebben we hier heerlijke strandwandelingen gemaakt en gekanoed op de rivier door de mooie natuur. :)

Het is waar wat ze zeggen over Zuid-Afrika; The world in one country. Tijdens de reis van Kaapstad naar Buffalo Bay zijn we voor mijn gevoel door Canada, de Ardennen, Frankrijk, Nederland en nog meer moois gekomen. Het ene moment rij je tussen de dennen en het andere moment lopen de koeien te grazen in een groot groen weiland. Erg apart, maar o zo Zuid-Afrika.

Aangekomen in Buffalo Bay - in echt een onwijs cool hostel genaamd dus Wildside - keken we recht uit op de prachtige oceaan. Het zand kwam letterlijk tot de ingang van het hostel; een echte surfplace met aquarium, surferboys en -girls en pooltafel en openhaard. Echt zo chill! Elke ochtend aten we ons gezonde ontbijtje buiten aan de picknicktafel op het strand een paar meter verwijderd van de oceaan. :D

Naast het kanoen hebben we ook een nachtstrandwandeling gemaakt - waar we bijna verdwaalden omdat het vloed werd - en hebben we vooral veel gechilld op het strand. Erg lekker! Gistermiddag (dinsdag) moesten we weer verder naar Port Elizabeth om daar vanochtend heel vroeg de bus naar Grahamstown te pakken.

En daar ben ik dus nu; in Grahamstown waar ik de komende vijf maanden zal gaan studeren (zoals ze dat netjes zeggen :)). Vanochtend kregen we eerst een lekker bakkie koffie van Brian (de eigenaar van de Jail - een oude gevangenis waarin ik een kamer huur) en daarna hebben we onze cel uitgekozen. Denk aan zo'n 10 vierkante meter met geen daglicht en een lampje. De deur sluit met een echt hangslot met sleutel! :D hahaha... Ik moest echt lachen toen ik dat in mijn handen kreeg. Het is heel apart zo'n cel, maar wel vet stoer. Volgende maand verhuizen we door naar een grotere cel (zo'n 25 vierkante meter) en daar blijven we dan in. Maar zo'n kleine cel heeft ook wel wat. Net als op kamers, maar dan net iets anders! :D

Vanmiddag (woensdag) hebben we wat boodschapjes gedaan en de boel een beetje verkent. Ook zijn we even op Rhodes University geweest om ons te melden. Morgen (donderdag) krijgen we een rondleiding en moeten we onze vakken uitkiezen. Komt vast allemaal goed! :) Vanavond schijnt er al een feest te zijn in het dorp, dus daar gaan we maar is ff kijken natuurlijk. :D

Dus vanaf morgen kan ik vaker op het internet en kan ik eindelijk iedereens persoonlijke mailtjes beantwoorden! Echt super lief van jullie allemaal! We keep in touch!

Dikke knuffel!

Nicole

• 09 Februari 2006 - 13:59

Edwin Kersloot:

Je zit me wel erg lekker te maken met al die mooie verhalen!
    Ik ga mijn koffer pakken en kom eraan.
    En als ze nou vanavond bij dat feestje ook flugel hebben kan je nog even aan ons denken.
    Prettige avond.

Groetjes en kus van Edje.

• 10 Februari 2006 - 03:41

Katie? Nicole?:

hello, i dont know what im doing. is this where i leve a message? if it is i just wanted to say hi and I LOVE NICOLE! miss you!
    kt

• 10 Februari 2006 - 09:37

Roland Tameling (Rootje):

Cooltje (zoals je jaren geleden nog werd genoemd door ondergetekende:P),

Echt te gek dit zeg! De leuke verhaaltjes in combinatie met een beeldende geest zorgt ervoor dat de lezers al snel bij je zitten in South ASfrica. Iets waar de meesten alleen maar van kunnen dromen.

Eigenlijk zou ik je prachtige verslagen demonstratief niet moeten lezen, want iedere keer als ik je website bekijk borrelt de intense jaloezie vanmuit mijn tenen omhoog om in een getergde \'oooh\' uit mijn mond te komen. Verschrikkelijk, wat had ik graag daar gezeten ;)

Neemt uiteraard niet weg dat ik je het onwijs gun en dat ik hoop dat jij de tijd van leven hebt in die totaal andere wereld. Geniet van alles in de komende maanden. Ik denk vaak aan je en je avonturen; en die jaloezie, brrr.... ;)

Haha Enjoy!

Roland Tameling

• 10 Februari 2006 - 14:04

Denise:

Hey mop,
    Leuk dat je het zo naar je zin hebt in Afrika.
    Je komt toch nog wel terug he? hahaha.
    En wat dat feest betreft, volgens mij is Afrika een Flugelkoningin rijker haha.

Dikke kuffel en een xie

Denise

• 17 Februari 2006 - 17:19

Wilco, Corine En Esmee:

Gefeliciteerd met je 21e verjaardag!

Groeten

Nicole

Hey! Mijn naam is Nicole van Schaik. "It's time for change" Diverse verre reizen, fantastische ervaringen en onbeschrijfelijke herinneringen rijker, is het tijd voor verandering. Na mijn masteropleiding International Journalism met een specialisatie in documentaire in Cardiff, Wales, heb ik besloten om te gaan werken in de cosmopolitan stad van Groot-Brittannie; Londen. Een nieuw avontuur met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Als freelance televisiejournalist heb je nooit zekerheid. Elke dag is anders. Elke dag is opnieuw jezelf in het diepe gooien, maar dat is het mooie van dit werk. Je weet nooit waar je vanmiddag of morgen zult zijn. Met wie je zult praten. Wat je zult zien. Dat is toch prachtig! Momenteel werk ik als productie assistent en editor voor Al Jazeera International, als correspondent voor RTL Nieuws en RTL Z, en probeer ik mijn netwerk verder uit te breiden. Let's see where my passion for journalism and travelling takes me this time.